Известие

Collapse
No announcement yet.

Клапите на парното?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги, да използвам темата, къде е моторчето което управлява притока на въздух дали да е отвън или вътре. Запънало е нещо и не отваря да вкарва външен въздух и се запотяват прозорците.
    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
    ex Alfa 156 1,9 JTD
    ex Alfa 75 1,8

Comment

Преди малко извадих CD-то, за да не натиска нищо отзад, пробвах и номера с акумулатора. На контакт изчаквам да приключат всякакви моторчета, даже духалката тръгна да духа. Никакъв ефект. Тотално е затворено, дори да затворя всички клапички на таблото нямам шанс да пратя въздуха по стъклото.
      Събота и неделя ще свалям въпросните моторчета, дори само да успея да застопоря клапата в положение предно стъкло ще съм доволен към момента, защото проблема е много сериозен.
      Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
      Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Колега , онзи ден се завирах под жабката , принципно ако искаш само механично да ги отклониш към прозореца временно , не е нужно да сваляш жабката , пъкаш се отдолу , мърдаш кората настрана или я сваляш и там има 2 бели скачени пластмаси , които ако завъртиш на сляпо най дясната врътка за температурата ще видиш как точно се въртят и тези въпросни бели пластмаси ( не знам как да ги нарека) с една отверка го правиш механично и моментно ти е решен проблема ! Проблема при мен е че не работят клапите за сменяне от топлия на студеният кръг и дори и механично да го правех при едно гасене и палене клапите пак се връщаха на студено - докато не им махнах и 2 те букси и заспа - временно !
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDM no DPF , no EGR , REMAP 200 +++
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 +++
        Аlfa Romeo 156 2.0 TC -EX
        Alfa Romeo 156 2.0 TC - EX

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
          Колеги, да използвам темата, къде е моторчето което управлява притока на въздух дали да е отвън или вътре. Запънало е нещо и не отваря да вкарва външен въздух и се запотяват прозорците.
          При мен е зад жабката,сигурно и при теб е така,не е трудно да провериш.Пак повтарям не купувайте втора употреба моторчета,без да сте проверили централната зъбчатка,дали не е пукната!!!
          Last edited by radiboy; d.m.y г., 21:16.
          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
            Клапата се стига най-лесно като махнеш филтъра на купето. Бръкни от там и я размърдай да не е запънала механично от паднала мизерия. Ако не тръгне, както каза колегата, гъташ жабката. Провери и бутона да не е блокирал и да държи веригата затворена.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Благодаря, беше запънала нещо, като я раздвижих и тръгна
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

CD-то се оказа виновно. Пластмасата зад него се беше сгънала и не можеше да се върти горната клапа. Кофти, че първи свалих моторчето, което се сваля много трудно и сега съм без него. Но клапата не се движи още свободно, ще се кара на майстор, но не е спешно, духа си супер.
                Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
                Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Working...
                X